OSline Blog

Blog a felhasználóbarát, szép, és stabil operációsrendszerekről.

Kommenteeelsz!

  • osliner: letrehozol egy virtualis gepet, engedelyezed a cd-t, aztan elinditod, es feltelepited ra az xp-t m... (2009.12.06. 19:27) Szükséged van néhány, csak windowson elérhető programra Ubuntun?
  • The User (törölt): @speed: Ez az egész nonszensz. Aki itthon vesz Apple terméket, az vagy nem tud mit kezdeni a pénzé... (2009.11.26. 17:02) Nem drága a Mac - 880 vs 1200?
  • Roy: A probléma megoldódott, kiírtam telepítettem és most működik, de még csak liveosan. (2008.12.08. 21:06) Ubuntu 8.10
  • osliner: a letoltott zip tartalmat bemasolod a home mappad .themes konyvtaraba. A .konyvtarakat a ctrl+h me... (2008.11.25. 07:59) Osliner Ibex Concept 2nd revision
  • osliner: Felreertettem, valami ujabb trollkodasra gyanakodtam :) elnezest. Ez esetben orulok hogy ezzel is ... (2008.11.15. 16:09) Valsag es a linux

Írások

Last.FM

2007.11.17. 01:49 osliner

Release Candidate I.

Itt tartunk most.
nem is igy fog ez kinezni, csak valami kellett indulonak, amiből tervezni lehet.
a tartalom pedig ez, amit most olvastok. :)
amúgy oprációs rendszerekről lesz itt szó, nem a profiknak, hanem az átlagusernek. Használhatóság, megjelenés, új funkciók.
Említve lesz néha a windows is, de leginkább a viszonyítás kedvéért, hiszen a többség azt használja, és érdekli milyen a váltás, mi mindenre van lehetőség más rendszerekben, a megszokott programjai, megoldásai elérhetőek e.

kezdő témákat így tervezem:

-milyen a váltás egy új rendszerre, milyen programokat ajánlok, a windowsban megszokott funkciók használatához.

-friss hírek a rendszerekről, új funkciók, javítások

-személyes tapasztalataim, események a témával kapcsolatban

előre leszögezném,  hogy a személyes véleményem, meglátásaim írom ide, ezt méltatni felesleges mindenkinek, az engem is érdeklő dolgokról fogok írni, a saját információimnak megfelelően, természetesen őrülök az építőjellegű kritikának , és a kiegészítéseknek a commentekben, ha valamit tévesen, vagy nem teljeskörűen jelentenék ki.
Alapvetően 3 rendszerről lesz szó, éspedig azokról amikkel az egységjúzer talalálkozhat: Windows, OSX, Linux

na majd meglatjuk milyen lesz, ha barkinek barmi otlete van irja meg, temara, vagy barmire.

2 komment

Címkék: windows linux bevezető osx téma


A bejegyzés trackback címe:

https://osline.blog.hu/api/trackback/id/tr15231784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicholas 2007.12.25. 22:04:40

Szia!

Most fogok ismerkedni az Ubuntuval (7.10 HU).

Bár egy kollegánk kb 1éve rendelt egy ingyenes csomagot, vmi 6. verziót amit le is postáztak talán hollandiából, azt még nem néztem meg.

Egyik ism-söm nyaggat, hogy tegyen fel a gépére a 7.10-est.

az igazság az, hogy izgatja az én fantáziámat is hogy mi van a Windows világon túl.

Anno kipróbáltam a SUSE 7.3-at egyik barátom jóvoltából. tetszett, csak nem volt hozzá segítség, hogy meg is értsem illetve segítsenek, ha valamiben elakadok, úgyhogy az a telepítés azóta is úgy maradt.

Most nagyon szemezek a Mandriva nevű csomaggal, viszont igéretemet teljesítenem kell, úgyhogy Ubuntuzni fogok.

Ha elakadok vmiben (ennek nagy az esélye, mert kb 15-éve Winezek) mivel itt teljesen más szemlélet van, segítségedet szeretném kérni.

Ha elfoglaltságaid nem engedik, hogy segíts, akkor tudsz-e javasolni olyan fórumot, világháló címet, ahol az ebben kezdőket nem nézik le hanem segítik?

osliner 2007.12.26. 00:11:27

alapvetoen ha olvasod a blogot itt eleg sok szo esik az ubunturol, foleg most hogy az osx haza tajan keves a hir, azonkivul hogy minden nap talalnak hibakat a leopardban, errol meg minek irjak, szoval lenyeg hogy ubuntun sok kerdesre van mar itt valasz.

en magam is windowsos voltam, 2-3 honapja tettem fel kiprobalni a linuxot, eloszor csak win melle, azota viszont az otthoni rendszeren mar egyeduralkodo lett.. azt hiszem ez sok mindent elmond :) ha valami kell akor ott a virtualbox, errol is olvashatsz itt egy cikkben.

a lenyeg hogy en sem vagyok akkora mestere a kerdesnek, a blogot is olyan szempontbol probalom irni amit egy "egysegjúzer" hasznal, vagy meg akar csinalni, epp ezert nincs is nagyon terminal ilyenek, mivel en is mikor kiprobaltam win utan azt mondtam csak akkor ha amit akarok megcsinalhatom grafikus feluleten. es megcsinaltam, szoval nem bonyolult.

segiteni amiben tudok segitek, de ez a blog alapvetoen nem egy wiki forum, ha kerdes van persze szoktam valaszolni, es ha olyan amit ugy gondolok sokakat erint arrol kulon cikk is szuletik, de alapvetoen szeretnem ha a kommentek nagyjabol a cikkek temajanal maradnanak. tehat ha nem tudom h kell a dockot beallitani irsz a dock bejegyzeshez ha vboxos kerdesed van akkor oda, es szerintem kapsz valaszt is.

annak viszont mindig orulok ha valakinek felmerul valami ugy gondolja masokat is erint, nyugodtan ajanljatok hogy legyen rola cikk.

amugy minden kerdesre kapsz valaszt a baratodtol a googletől. beirod a problemad es a vegere h ubuntu es ott lesz a valasz az elso ket talalatban!

legfontosabb segitsegek:
1. MANUAL - elöször mindig ezt olvasd el
2. Google
3. ubuntuforums.org , ubuntu.hu forum temak kozt kereses
4. ha nem talaltal megoldast akkor egy uj tema nyitasa vagy beirod a kerdesed egy hasonloba

azert irtam ezt a sorrendet mert a forumon nagyon segitokeszek, azonban ertheto okokbol nem szeretik ha mindenki rogton uj temat nyit vagy rogton kerdez olyan temakban amikre mar ott a valasz a forumban csak ra kene keresni vagy a manualban.

Mandriva ahogy lattam KDE feluletet hasznal, az ubuntu Gnome-t. a blogon Gnome lathato es en azt ismerem, de van Kubuntu ami KDE-s.

aztan ha minden megy es kerdes nincs azert irj egy commentet a tapasztalatokrol.

hosszu lett, de jo. :D
süti beállítások módosítása